Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Image Map


 

Uutispalkki

  • Leonor järjestää kouluratsastuskilpailut 12.11.2016! Lue lisää täältä
  • Syyslomaleiri järjestetään 28.10-30.10! Kutsuun tästä

 


 

Rolling Rusty
 

 

ROTU risteytysponi
KUTSUMANIMI Rulla
SÄKÄKORKEUS 141cm
SUKUPUOLI tamma
SYNTYNYT 13.08.2010
KOULUTUSTASO helppo B, 100cm
OMISTAJA Olivia
HOITAJA -


Hoitopäiväkirjaan
tästä


 

 

Rullan viralliset sivut löytyvät täältä

 

"Myydään kipakka, mutta potentiaalinen risteytysponitamma hyvään kotiin"; Oli ensimmäinen lause myynti-ilmoituksessa. Olin jo pitkään haikaillut oman ponin perään, ja nyt saisin sen lisäksi vielä haastetta ponin luonteesta. Eikun soittoa menemään ja pian lähdinkin jo katsomaan ja kokeilemaan tammaa. Seuraavaksi olinkin jo autonratissa, perässä trailerissa tämä ponitamma...
Rullalla on reipas ponimainen luonne. Rakenteeltaan Rulla on muodostunut hiukan pyöreämmäksi vatsan seudulta, mutta se ei ponin menoa ole haitannut. Rulla on hoitotilanteissa erittäin tammamainen ja ilmaisee kyllä selkeästi kantansa, mikäli tänään ei vatsaa tai jalkoja harjailla. Ne siis yleisimmät paikat, joissa tulee välillä ponin kanssa ristiriitoja. Kaviot nousevat melko hyvin, mutta mikäli niiden harjaus on ollut tänään ponin EI -listalla, se todennäköisesti hangoittelee vastaan viimeiseen saakka. Rullan taakse ei kannata mennä, sillä korvat alkavat usein kääntyä taakse takamuksen lähelle mentäessä. Häntää antaa kuitenkin harjata, jos luottaa ettei hoitaja ole kulkemassa Rullan takaa toiselle puolelle.

Ratsastaessa Rulla on oikea diivaprinsessojen kuningatar. Se yrittää usein luistaa tehtävistä. Sade ja vesilammikot ovat tämän neitokaisen inhokkeja ja tunti ei tule sujumaan odotetusti, jos sataa vettä. Vesilätäköt tamma kiertää kaukaa. Napakalla ratsastajalla jättää turhat kenkkuilut, mutta mikäli ratsastaja ei alusta lähtien ole napakka, yrittää Rulla usein kokeilla koko lopputunnin, vaikka ratsastaja olisikin lopputunnista kuinka napakka.

Hypätessä Rulla on reipas, mutta miellyttävä. Se innostuu silminnähtävästi esteistä, joten tamma kaipaakin aika-ajoin reilumpiakin pidätteitä. Rulla uskaltaa ja pystyy hypätä erikoisesteetkin, mutta tällöin on taas ratsastajan auktoriteetti koetuksella. Jos Rulla huomaa esteessä jotain vähänkin epäilyttävää, se kiertää tai kieltää. Tällöin tulee olla hyvin napakka.

Maastossa Rullalla ei ole ollut tapana venkoilla vastaan, vaan se kulkee kiltisti linjastossa eikä ohittele toisia. Jarrut ovat tammalla maastossa mukana, eikä kaasua todellakaan tarvitse painaa, sillä Rulla on hyvin reipas maastoilija.

 

Hoito-ohjeita ja muuta tietoa

  • -

Eläinlääkärin lausunnot

Ei hoitoja koskien Rullaa.

 


Kuvat © criana
Tiedot Olivia
Älä kopioi mitään tietoja

 

©2020 Leonor - suntuubi.com