Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Image Map


 

Uutispalkki

  • Leonor järjestää kouluratsastuskilpailut 12.11.2016! Lue lisää täältä
  • Syyslomaleiri järjestetään 28.10-30.10! Kutsuun tästä

 


 

Henkilökunnan ja paikkojen esittely

Niin kuin etusivulla jo heti lukeekin, päärakennus on vanhempaa mallia oleva kivinen rakennus, remontoituna kuitenkin. Päätallissa on karsinoita 14, joista kaksi pidetään tyhjillään ainakin jonkin aikaa. Karsinoiden lisäksi tallissa on yksi tilava pesupaikka, rehu- ja varustehuone erikseen, sekä pieni tallitupa, johon voivat tuntilaiset ja hoitajat mennä hetkeksi istuskelemaan. Noin keskivaiheilla tallia on pieni hyllykkö, josta löytyy kaikkien hevosten omat harjat ämpäreissä. Lisää yksityiskohtaisesti hevosten hoidoista löydät niiden omilta sivuilta. 

Ulkoa löydämmekin aivan päätallin vierestä pienemmän yksityishevosten puisen tallin, jossa on karsinoita kuudelle hevoselle. Väliaikaisesti kuitenkin otamme talliin vain neljä yksityistä. Yksityistallistakin löytyy samat puitteet kuin päätallistakin pesupaikoista hyllykköön asti, ilman kuitenkin omaa tallitupaa. Ulkoa löydämme myös hiekkatarhoja, joista kolme on varattu tuntihevosille ja kaksi yksityisille. Tarhat ovat melko tilavia ja sisältävät useita vesisankoja, sekä vapaata heinää ja niihin uskaltaa tunkea kyllä helposti kuusikin heppaa yhteen tarhaukseen. Aivan tarhojen ja päätallin läheisyydestä löytyy hiekkakenttä, joka on kyllä puolentoista kentän kokoinen, joten tilaa on kyllä reippaasti. Sekä tietysti löytyy kahviolla varustettu maneesi, jossa onkin kahden kentän verran tilaa. Päätallin takana meillä on muutamia oikein tilavia laitumia, johon laitamme sitten hevoset kesäksi asustelemaan. Maneesin vieressä on leirimökki, johon mahtuu noin kymmenen leiriläistä nukkumaan ja mökki sisältää myös saunatilat kahdelle, kaksi omaa vessaa, sekä pienen keittiö/olohuone osuuden. Tämän mökin takaa hieman erillään on myös pieni saunamökki, jossa on suihkutiloja myös kahdelle plus saunaan mahtuu ainakin viisi ihmistä!

    

 

Henkilökuntaan kuuluvat

omistaja, Josefina

Josefina on tummahiuksinen nuori nainen. Helpoiten hänet tunnistaa hirveästä kiireestään ja siitä tummansinisestä takista, joka on hänen matkassaa kulkenut talleilla jo monta vuotta, selässä lukien tietysti valkoisella Leonor, paitsi ehkä väri on hieman kulahtaneen valkoinen enemmänkin. Josefina on pääasiassa aina valmis auttamaan kaikkia ja jeesaa varmasti sinuakin ihan pienissäkin asioissa. Hän on myös hyvin tarkka puoliveritammastaan Veerasta, joka asustaa Leonorin yksityistallissa. Satut varmasti moneen kertaan näkemään hänet puuhailemassa tammansa kanssa, jollei juuri jotain tunteja tai valmennuksia ole käynnissä. Josefina on myös monitaituri, kouluratsastuksen ihmeelliset salat sujuvat aina vaativan B:n tasolle asti ja hieman ylemmäskin, esteradoilla ei korkeuksilla lähes mitään väliä ja nainen on opetellut hevosista kaiken ihan perusasioista hevosten hierontaan asti, joten kysymyksiisi hän varmasti osaa vastata!

 

vakio tallityöntekijä, Tuuli

Tuuli on Josefinan isoveljen tytär, joka on aina ollut pienestä pitäen Josefinan mukana talleilla. Ikää tällä nuorella naisella on kahdenkympin paikkeilla. Tuuli on ulkonäöltään hieman vastakohtaa kylläkin Josefinalle. Kylmän vaaleat pitkät hiukset ja aivan siniset silmät. Tuuli hoitaa perjaatteessa aina aamutallit ja karsinoiden siivouksen, sekä satunnaisesti silloin tällöin myös iltatalleja. Hevostyttönä Tuuli on hieman erilainen. Hän ei suuremmin ratsastuksesta välitä, vaan pitää enemmän hevosten hoitamisesta ja tallihommien tekemisestä. Tuuli on myös aina valmis auttamaan kaikkia ja pyöriikin lähes koko ajan tallilla, joten rohkeasti kysymään apua, jos sellaista tarvitset!

 

tallilla vieraileva valmentaja, Beea Myllynen

Josefinan hyvä ystävä Beea on ulkomailla hevosalalle opiskellut ikuinen ponityttö. Tämä pienen kokoinen neiti vierailee usein pitämässä tallin porukalle oikein mahtavia valmennuksia, sisältäen aivan kaiken mahdollisen teorian hevosiin liittyvistä asioista. Beea esiintyy myös vaativimmilla leireillä opettajana, jos vain ehtii paikalle mukaan. Tungemme hänet usein nuorien ratsujemme selkään, niin ponien kuin hevostenkin, jos vain tarvetta pienelle pikakoulutukselle esiintyy! Sillä Beea on kyllä kaikenlaiset hevoset ja ponit maailmalla nähnyt ja omistaa käsittämättömän hyvät ratsastustaidot niin monen erilaisen hevosen kanssa. Beea on siis älyttömän pienen kokoinen, vain reilut 150cm pitkä. Jos hänen valmennukseensa pääset, voin taata, että opit rutkasti uutta!

 


kuvat ©
ransu.kuvat.fi
vapaasti by AK

 

©2020 Leonor - suntuubi.com