Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Image Map


 

Uutispalkki

  • Leonor järjestää kouluratsastuskilpailut 12.11.2016! Lue lisää täältä
  • Syyslomaleiri järjestetään 28.10-30.10! Kutsuun tästä

 


 

Verfinda
 

 

ROTU suomalainen puoliverinen
KUTSUMANIMI Veera
SÄKÄKORKEUS 164cm
SUKUPUOLI tamma
SYNTYNYT 18.09.2008, 8v
KOULUTUSTASO helppo A, 110cm
OMISTAJA Josefina (yksityinen)
HOITAJA etsinnässä


Hoitopäiväkirjaan
tästä


 

 

Veera on Josefinan oma puoliveritamma. Pääasiassa hevonen on todella herkkä ja hieman säikky, joten sitä ei tuntihevoseksi Josefina halunnut laittaa. Tiedättehän, että omistajalla on aina sellainen silmäteräheppa. Tässä näette Leonorin omistajan tärkeimmän kultakimpaleen. Veera on tammoista tammoin. Se on niin tarkka kaikenlaisista hoidoista, ratsastuksesta ja erityisesti hyppäämisestä, että ei mitään rajaa. Jokainen ylimääräinen pidäte ja pohje on Veeralle liikaa. Se tarvii selkäänsä kuskin, joka oikeasti osaa käsitellä myös vaikeampia hevosia. Hoitaessa ei kuitenkaan Veeran kanssa niin suuria ongelmia ole. Kunhan hoitaja ei vain ole liian kovakourainen.

Josefina etsii hevoselleen hoitajaa, joka uskaltaa ratsastaa päättäväisesti, mutta ei liiallisella käskytyksellä. Veera vaatii oman aikansa, jotta sen kanssa oppii ymmärtämään toisiaan. Upea hevonenhan se on, kunhan kemiat täsmäävät oikealla tavalla. Tamma omistaa isot ja lennokkaat askeleet, sekä taistelijan luonteen. Se rakastaa kilpailemista, mutta on kovin riippuvainen ratsastajasta ja sen käskyistä. Mitään Veera ei ilmaiseksi anna. Tammalla on myös pehmeä ja ponnekas hyppy. Helppoja virheitä se hakee radoilla erikoisemmilta esteiltä, niiden ollessa niin hirveän pelottavia välillä. Rauhallinen ja kylmäpäinen ratsastaja kuitenkin korjaa tilanteetn hyvin.

Veeran hoitajaksi haetaan rauhallista hoitajaa, joka pärjää vaikeampienkin hevosten kanssa. Hoitajalla on mahdollisuus ratsastaa maksimissaan kahdesti viikossa, mutta hyppääminen itsenäisesti on pääasiassa kiellettyä. Puomeja ja pieniä kavaletteja saa kyllä mennä. Muuten hyppäämien onnistuu vain tunneilla ja valmennuksissa. Maastossakin saa käydä, mutta erityisen varovainen tulee olla Veeran herkkyyden takia.

 

    

Hoito-ohjeita ja muuta tietoa

  • Kouluratsastustunnille koulusatula ja kolmipalakuolaimelliset suitset, eteen jännesuojat ja taakse hivutussuojat
  • Estetunnille estesatula ja kolmipalakuolaimelliset suitset, eteen jännesuojat, taakse hivutussuojat, martingaali ja korvahuput
  • Maastoon estesatula, samat suitset, jännesuojat eteen, hivutussuojat taakse, martingaali ja korvahuput
  • Jos pakkasta yli -8'C ulos toppaloimi ja sateella aina sadeloimi
  • Aamuisin heinää 5kg, 2l kauraa, 1l melassia ja 2 dl energian täydennysrehua
  • Päivisin syö vapaasti heinää tarhassa
  • Iltaisin heinää 5kg, kauraa 1,5l, turvotettuna greenlinea 2l, 2dl pellavaa ja yksi mitallinen Chevinal Plus-vitamiinia

Eläinlääkärin lausunnot

Ei hoitoja koskien Veeraa.

 


Kuvat © ransu.kuvat.fi
Tiedot Josefina
Älä kopioi mitään tietoja

 

©2020 Leonor - suntuubi.com